Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

РСО Русе


 

На 20 и 21 април 2017 година в офиса на Регионалната организация на Съюза на слепите в България град Русе се проведе турнир по класическа табла, организирана съвместно от Регионалната организация, Центъра за социална рехабилитация и интеграция на незрящи и Спортен клуб за интеграция "Дунав 2013". В турнира взеха участие осем състезатели - пет незрящи, един член на клуба на военноинвалидите и военно пострадалите и двама представители на Сдружение "Олимп - спортът е равнопоставеност" с председател Георги Гаев. Гости на мероприятието бяха представители на Община Русе.

Състезанието се проведе в два кръга - в първия кръг състезателите бяха разделени в две групи и след оспорвана борба бяха излъчени четиримата финалисти. На следващия ден състезанието приключи. На първо място се класира Георги Белчев, на второ Стоян Петков, на трето Симеон Николов. Георги Белчев и Симеон Николов са незрящи, а Стоян Петков е член на клуба на военноинвалидите и военнопострадалите. На победителите бяха поднесени подаръци, осигурени от организаторите. На всички участници в турнира се връчиха грамоти за добро представяне. Беше взето решение този турнир по класическа табла да е началото на нови съвместни мероприятия.

 

Председател РСО

Росица Маринова


Дата - 25-04-2017
РСО Русе
РСО Русе
РСО Русе

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа