Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Незрящи играят спортна табла


 

От 09-12.05.2017 г. в ПС "Релакс" с. Шипково се проведе републикански турнир по спортна табла за незрящи по проект "Интегриране на хора с увредено зрение чрез участие в турнир по спортна табла", финансиран от Агенция за хората с увреждания. Организатор на състезанието бе "СПОРТЕН КЛУБ ЗА ХОРА СЪС ЗРИТЕЛНИ УВРЕЖДАНИЯ-ПЛЕВЕН" с председател инж. Павлин Ангелов. Участие взеха над 70 души с нарушено зрение и напълно невиждащи от 23 спортни клуба, членове на Федерация "СХЗУ". Мероприятието премина на високо ниво, благодарение на организаторите, съдийския състав и екипа на ПС "Релакс". Надпреварата бе оспорвана и участниците показаха личностни качества, спортен дух и феърплей.

Шампион стана Пламен Петров от СК "Пауталия спорт 2005" Кюстендил, следван от Иван Кожухаров - СК "Раховец 2011" Г. Оряховица, а двете трети места заеха Димитър Хинев - СК "Успех" Варна и Володя Христов - "СКХЗУ-Плевен".

За пореден път хората със зрителни увреждания доказаха, че заслужават уважение и признание за усилията им да бъдат достойна част от обществото.

 

 


Дата - 17-05-2017
Незрящи играят спортна  табла
Незрящи играят спортна  табла
Незрящи играят спортна  табла
Незрящи играят спортна  табла
Незрящи играят спортна  табла

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа