Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Русе


 

РО на ССБ Русе, съвместно с ЦСРИН, организираха на 7 юни пикник в историко-археологическия резерват "Сборяново", в чиито граници се намират Демир баба теке и Свещарската тракийска гробница. Група от 50 съюзни членове и потребители на услуги в центъра пристигнахме в местността. По-мобилните преодоляхме множеството вити стълби и посетихме текето.

Мястото, където е построено в началото на 17 век е било свещено за населявалите този район различни племена и народи повече от 2 000 години преди построяването му. Според легендите тук е имало древно тракийско племе, българско оброчище и манастир. Смята се, че тук е живял Демир баба през 16 век, който е сътворил чудеса.

Обядвахме разположени удобно и на сянка в беседките сред чудесна природа, напълнихме си студена изворна вода и продължихме, към Свещарската тракийска гробница, която е включена в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. На групи по 10 човека разгледахме гробницата построена преди 2 300 години от тракийското племе гети.

След това потребителите на услугите в ЦСРИН демонстрираха наученото в часовете по мобилност и ориентиране, занимателна терапия, зрителна рехабилитация и други.

Доволни от разходката се прибрахме в Русе.

 

 


Дата - 08-06-2017
Русе
Русе
Русе
Русе
Русе

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа