Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОСТЪП ДО АУДИО КНИГИ


 

От 15.06.2017 г. може да се възползвате от новите възможности за достъп до фондовете на съюзната фонобиблиотека.

Колектив от висококвалифицирани програмисти от StackPort Ltd  - компания, специализирана в областта на информационните технологии, заедно със специалисти от ССБ, разработиха система за интернет достъп до базата на фонобиблиотеката на ССБ. От 15.06.2017 г. системата е в експлоатация и може да се ползва от всеки, който се регистрира, като спазва следните правила

     За да използвате базата от аудио книги на Съюза на слепите в България /ССБ: е необходимо да се съобразите със следните изисквания, съгласувани с Министерството на културата – дирекция „Авторски права и сродни права“: 

1.    Да сте със зрителни увреждания, удостоверени с решение на ТЕЛК за загуба на зрение над 71 % /втора група инвалидност по зрение/.

2.    Да се регистрирате в нашия сайт като попълните всички данни /ССБ е съхранител на лични данни, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни/.

3.    След получаването на одобрение от администратора на системата, имате възможност да изтегляте до 5 заглавия за десетдневен период.

4.    Нямате право да презаписвате и разпространявате свалените заглавия и носите наказателна отговорност, в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на авторските и сродните на тях права.

пълнете внимателно всички полета на регистрационната форма и прикачете снимка на телковото решение. След проверка на верността на данните от администратора на системата, ще получите и-мейл с потвърждение или отказ за регистрация. След положителен отговор, Вие получавате право да изтегляте избраните от Вас заглавия, съгласно инструкциите по-долу.


КАК ДА СИ ИЗТЕГЛИМ КНИГА

След успешната си регистрация, Вие можете да изберете желаното от Вас заглавия и да го свалите на компютъра си като се ръководите от следните съображения:

 

А. ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КАТАЛОГ

Каталогът включвавсичси налични заглавия в базата, подредени по азбучен ред. Изберете желаното заглавие като активирате съответния линк. Въведено е ограничение -  в десет дневен период може да свалите до пет загламия

 

Б.  ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТЪРСАЧКА

Друг начин  за избор на желано от вас заглавие е чрез използването на намиращата се в прозореца на каталога машина за търсене. С нейна помощ може да направите избор по най-различни признаци – по заглавие, по автор, по раздел и т.н.

 

В. ЛЕНТА С МЕНЮТА

Предвидени са редица функционалности, осигуряващи възможности за по-лесно навигиране в сайта:

1.    Каталог – съдържа пълната информация за наличните заглавия в базата. Заглавията с идекс, започващ с буквата N са новозаписани, тези с V – са възстановени от златния фонд, а тези с начална буква S обозначават говорещите списания.

2.    В рубриката „Нови заглавия“ може да видите заглавията, записани през последния месец и да изберете харесваните от Вас, като се съобразите с ограничителните условия.

3.    В“Моите книги“ може да направите справка за прочетените от Вас заглавия.

4.    В „Контакт“ имате възможност да изпратите имейл с Вашето мнение или проблеми, които сте срещнали при използването на он-лайн фонотеката.

5.    В „Профил“ може да направите промени в данните на вашия профил.

          Надяваме се, тази информация да е полезна и пожелаваме на нашите читатели приятни часове с желаните от тях заглавия. . Ето линка към новия сайт:

 http://webaudio.stackport.com/.

Същия може да намерите и на сайта на ССБ в рубриката полезни връзки.

 

 

 


Дата - 15-06-2017

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа