100 години променяме света за да бъде за всички
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Турнир по шахмат за купата на София


 

В периода 09-12 май 2019 г. под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова в хотел "Рила" се проведе турнирът по шахмат за Купата на София. В него взеха участие 37 състезатели със зрителни увреждания от България, Румъния, Северна Македония, Сърбия и Турция.
Организатори на състезанието бяха: Регионална организация София към Съюза на слепите в България и федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания".
На откриването присъстваха: Йорданка Фандъкова - кмет на София, Васил Долапчиев - председател на Съюза на слепите в България, Минчо Коралски - изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания, Илия Лалов - председател на българска паралимпийска федерация и др.
Асен Алтънов, председател на Регионална организация София, изрази голямата благодарност на членовете на Сдружението за дългогодишното ползотворно партньорство със Столична община и поднесе специално изработен плакет на г-жа Фандъкова.
Турнирът се проведе при много добра организация по швейцарската система в 7 кръга. Международните съдии д-р Радислав Атанасов и Иван Стойнов се погрижиха за стриктното провеждане на шахматния форум.
На трето място се класира Небоиша Джукич от Сърбия, втори остана Михаил Дачиан от Румъния, а Купата на София завоюва българинът Расим Низам от Регионална организация Пловдив.
На 11 май се проведе церемонията по награждаването, на която купи и медали връчиха: Асен Алтънов, Илия Лалов и Васил Долапчиев.
Шахматния турнир за купа София беше финансово подкрепен от: Столична община, Фондация "София - Европейска столица на спорта", хотел "Рила", Клуб-ресторант "Народно събрание", "Успех филтър ССБ" ЕООД - София и др.

 

 


Дата - 13-05-2019
Турнир по шахмат за купата на София
Турнир по шахмат за купата на София

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа