100 години променяме света за да бъде за всички
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Международен турнир по голбал


 

Съюз на слепите в България - Регионална организация София и Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" в периода 20-23 юни 2019 г. организираха в гр. Етрополе международен турнир по голбал. Той се проведе под патронажа на кмета на града Димитър Димитров. Генерален спонсор на спортното събитие беше "Елаците-Мед" АД.
В състезанието взеха участие отбори от Гърция, Русия, Сърбия, Турция, Черна гора, Чехия и България - два отбора. Нашата страна излезе със своя национален отбор, който ще защитава трикольора на европейското първенство в Италия, в края на октомври и началото на ноември 2019 г.
Първата фаза на турнира се проведе на 21 юни в две групи по четири отбора, като срещите бяха всеки срещу всеки. На следващия ден се пристъпи към мачовете от етапа на елиминациите, след които се оформи и крайното класиране.
В двубоя за трофея се изправиха един срещу друг отборите на Черна гора и Чехия. Той беше зареден с много драматизъм и емоции.
В него черногорците бяха водещи в резултата от началото до края на мача, като на моменти преднината им достигаше 3-4 гола. Чешкия тим с много воля и вяра в собствените възможности в последната минута изравни резултата. В този случай победителя трябваше да бъде определен в две продължения от по 3 мин., в които важи правилото "златен гол". Спортното щастие се усмихна на Чешкия отбор, който съумя първи да отбележи гол и с резултат 12:11 завоюва купата на Международния турнир по голбал в гр. Етрополе.
В крайното класиране отборите се подредиха както следва:
1 - Чехия;
2 - Черна гора;
3 - Русия;
4 - Сърбия;
5 - България - национален отбор;
6 - Гърция;
7 - Турция;
8 - София - представителна гарнитура.
Наградата за най-добър треньор на турнира получи Тереза Коуновска - Чехия.
Светлозар Дамянов от националния отбор на България бе определен за най-перспективен играч, а Алексей Шипилов от Русия с 50 попадения стана голмайстор на състезанието.
След финалния мач се проведе церемония, на която наградите връчиха: кметът на гр. Етрополе - Димитър Димитров, Директорът на "Рудничен комплекс" гр. Етрополе - Ивайло Николов и Председателят на ССБ - Васил Долапчиев.
Ръководството на нашето сдружение изказва сърдечна благодарност на основните организатори: Асен Алънов - Председател на РО София и Иван Янев - председател на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" и спонсорите на турнира.

 

 


Дата - 02-07-2019
Международен турнир по голбал
Международен турнир по голбал
Международен турнир по голбал
Международен турнир по голбал
Международен турнир по голбал

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа