Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Пресконференция по проект „Спорт за пълноценен живот”


 

На 23 септември 2008 год., вторник, от 11.30 часа в седалището на Федерация спорт за хора със зрителни увреждания /ФСХЗУ/, 1309 София, ул. Найчо Цанов 172, ще се проведе пресконференция по повод стартирането на проект "Спорт за пълноценен живот". Проектът е финансиран със средства по т. 23 от приложение № 4 към чл. 9, ал. 1 от Закона за Държавния Бюджет за 2008 год.
Федерацията Спорт за хора със зрителни увреждания е приемник на спортното направление в дейността на Съюза на слепите в България и беше учредена като самостоятелно юридическо лице през 2007 год.
Дейностите по проекта вече стартираха от средата на м. август 2008 год. Първото състезание от предвидените в проекта – по спортен риболов - ще се проведе на 25 септември на езеро Панчарево, София. Следват състезание по голбал и обучение по канадска борба през месец октомври в гр. Сливен и отборен турнир по шахмат през м. ноември в комплекс Родопи, Старозагорски минерални бани. Проектът ще приключи с провеждането на кръгла маса на тема „Спортът за хора със /зрителни/ увреждания”, която ще се проведе в началото на м. декември 2008 год.
На пресконференцията ще бъде представена кратка информация за целта, задачите и предвижданите дейности по проекта.
Ще присъстват представители на ръководството на "Федерация спорт за хора със зрителни увреждания", екипът по управление на проекта, представители на Национален център за рехабилитация на слепи, гр. Пловдив, печатния орган на Съюза на слепите в България сп. "Зари", представители на сродни организации. Поканени са и представители на Министерство на финансите, на организациите, привлечени като партньори в изпълнение на дейностите - Българска параолимпийска асоциация, Българска Федерация по канадска борба, както и представители на медиите.

 

 

 


Дата - 05-09-2008

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа