Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

ТО на ССБ гр. Благоевград


 

Международен ден на белия бастун

 

На 15.10.2017 г. за отбелязване на Международния ден на белия бастун в Благоевград се организира мероприятие за незрящи хора от ТО Благоевград, всички Председатели и сътрудници на ТО към РО Благоевград, Председател и сътрудник на РО Благоевград и хора с увредено зрение от гр. Кочани и гр. Штип /Македония/.

Всички участници в мероприятието тръгнаха от офиса на ТО Благоевград към Центъра и Младежкия дом в града. По маршрута бе направена демонстрация за ориентиране на лица със зрителни увреждания, ползващи бял бастун и кучета водачи и пресичане на оживен булевард със сигнализация за участниците в движението с белия бастун. Мероприятието продължи с безплатно посещение на Регионалния исторически музей с подкрепата на зам. Директора г-н Илия Гоцков. Там бяхме посрещнати от Здравка Димитрова, представител на музея, която ни показа всички музейни експонати и ни разказа за географското разположение, животинските видове, растенията, традициите и развитието във вековете на хората обитавали Благоевградски регион.

Мероприятието завърши с обяд за всички участници в ресторант "Русалка", където Гергана Траянова - сътрудник на ТО Благоевград прочете поздравителен адрес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и бяха приветствани от Председателя ТО Благоевград Любомир Траянов, Председателя на РО Благоевград Борислав Лазаров и Председателя на незрящите хора от гр. Кочани /Македония/ Круме Готов.

За доброто настроение на всички на всички се погрижи оркестър "Луди млади", а Председателя Любомир Траянов изпя много български и македонски песни, с които поздравяваше хората с увредено зрение от България и Македония и се грижеше за тяхното добро настроение.

Така бе отбелязан Международния ден на белия бастун организиран от ТО Благоевград, с финансовата подкрепа на РО Благоевград и дофинансиран от членовете на ТО Благоевград.

 

 


Дата - 16-10-2017

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа