Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

РО на ССБ гр. Кърджали


 

Община Момчилград зарадва незрящите с тържествен обяд по случай Международния ден на белия бастун

 

 

55 хора със зрителни проблеми от община Момчилград се събраха в ресторант "България" за да отбележат 15 октомври - Международен ден на белия бастун.

Самодейната певица за автентичен фолклор Кера Станкова изпя песни от родния край

Празникът бе ознаменуван и с редица прояви - екскурзия до светилището Татул, шахматен турнир и безплатни очни прегледи.

Членовете на Териториалната организация на слепите бяха поздравени от Шюкран Исмаил - председател на РО на слепите Кърджали.

В приветственото си слово тя изтъкна, че хората със зрителни проблеми се нуждаят от подкрепата и съпричастността на своите съграждани, че те търсят своето достойно място в местната инфраструктура.

Поздравителни адреси бяха прочетени от името на община Момчилград, от Дирекция "Социално подпомагане" и от БЧК - Момчилград.

От името на организацията, председателят Исмет Шабан благодари на общината, на фирмата за безалкохолни напитки "Екстаз" и на сладкарница "Орфей". 

Вниманието, с което ни обгръщат институции и фирми и се грижат за решаване на нашите проблеми, ни стоплят много - заяви той.

Само през миналата година общината асфалтира и реконструира много пътища и улици. Обнови пешеходни пътеки, с което допринесе за по-достъпна архитектурна среда за хората с увреждания.

Хранителни пакети бяха доставени на най-възрастните членове, които поради множество заболявания не можаха да се включат в честванията.

 

Стайко Кафов

 

 


Дата - 20-10-2017
РО на ССБ гр. Кърджали
РО на ССБ гр. Кърджали
РО на ССБ гр. Кърджали
РО на ССБ гр. Кърджали

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа