Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

РО на ССБ гр. Силистра


 

На 23.11.2017 г. в конферентна зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "Партений Павлович" гр. Силистра беше представена най-новата книга на психолога, преподавател, общественик и член на Съюза на Слепите в България, г-н Ангел Сотиров "Силуети в здрача", която съдържа 26 биографични очерка, три интервюта и два документални разказа, придружени със снимки, повечето от тях цветни.

В залата присъстваха членове на Регионална организация гр. Силистра към Съюз на Слепите в България, гости от община Силистра, г-жа Цветана Игнатова директор дирекция "Хуманитарни дейности" към община Силистра, представител на "Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование" гр. Силистра, представители на местни медии и общественици. В началото на срещата с едноминутно мълчание беше почетена паметта на трагично загиналите в катастрофата на 17.11.2017 г. край село Микре наши колеги и приятели от ТО Перник.

Председателя на Регионалната организация в гр. Силистра представи пред гостите автора на книгата "Силуети в здрача" г-н Ангел Сотиров, след което бяха представени текстове от книгата.

Господин Сотиров от своя страна направи дарение на Регионална библиотека "Партений Павлович" от четири книги, "Силуети в здрача", "Българските организации на слепите - вчера и днес", "За Българските бежанци от Караклисе и за техния говор" и "Рехабилитация на хора с нарушено зрение", които връчи на г-жа Даниела Недялкова, директор на Регионална библиотека "Партений Павлович" гр. Силистра, също така подари няколко книги на Регионалния председател, съюзни членове и на присъстващи в залата негови почитатели. След приключване на представянето г-н Сотиров беше поздравен, като му бяха връчени Поздравителни адреси от името на Областния управител г-н Ивелин Статев, връчен от ПР на областната управа г-н Йордан Георгиев, от Община Силистра от името на кмета д-р Юлиян Найденов адресът беше връчен от г-жа Цветана Игнатова, директор дирекция "Хуманитарни дейности", и от директора на Регионална библиотека "Партений Павлович" г-жа Даниела Недялкова. В своето заключение Ангел Сотиров заяви, че това му е пета презентация и за първи път е получил толкова много поздравления. Той благодари за топлото посрещане и брилянтната организация на събитието на г-жа Петранка Стоянова, председател на Регионална организация Силистра и на г-жа Даниела Недялкова, директор на Регионална библиотека "Партений Павлович". Втората част от програмата за деня беше среща с млади членове на организацията и посещение на забележителности - Крепостта Меджиди табия, Римската гробница и Дунавския парк.

 

Председател РО:

Петранка Стоянова

 

 


Дата - 27-11-2017
РО на ССБ гр. Силистра
РО на ССБ гр. Силистра
РО на ССБ гр. Силистра
РО на ССБ гр. Силистра
РО на ССБ гр. Силистра
РО на ССБ гр. Силистра
РО на ССБ гр. Силистра

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа