Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ ОТ 26.03.2017


 

На 10 март 2018 г. Национално представителните организации на и за хора с увреждания проведоха заседание, на което потвърдиха категоричната си позиция, че не приемат предложената от правителството реформа в областта на медицинската експертиза и оценката на работоспособността.

Те решиха да организират Национален протестен митинг на 11 април 2018 г. в гр. София, пл. "Независимост" от 11 до 12,30 ч.

Избран беше организационен щаб с координатор Адриана Стоименова - изпълнителен директор на Център за психологически изследвания и зам. председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет и членове - по един представител от всяко сдружение подкрепящо протеста. Участниците в заседанието взеха решение в периода 20-31 март 2018 г. да бъдат организирани пресконференции във всички областни градове в страната, на които да бъде обявена протестната нота и връчена на областните управители.

Председателят на Съюза на слепите в България, като член на организационния щаб ще участва в пресконференциите в градовете Кюстендил, Благоевград, Монтана, Плевен, Габрово и Сливен.

 

 


Дата - 26-03-2018

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа