100 години променяме света за да бъде за всички
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Юбилей и традиция


 

Изложба на изделия на хора с нарушено зрение от Пловдив и региона, посветена на 100 годишния юбилей от основаването на ССБ в Балабановата къща /дълбока зала/ в Стария Пловдив от 21до 31 юли.

 

За четвърти път любезното си домакинство за настоящата изложба ни бе предоставено от Балабановата къща – емблематичен обект от комплекс "Старинен Пловдив". Елена Кантарева – директор на Общински институт "Старинен Пловдив", Донка Налбантова – ръководител отдел "Културна политика и информационно обслужване" към института и Мариана Гамизова – управител на Балабановата къща, оказаха неоценимо съдействие за подготовката, както и най-вече за информационната разгласа на събитието, отразено във в-к "24 часа", "Марица", "Darik news" и бюлетина на Старинен Пловдив.

Откриването стана на 21 юли от 17 ч. в двора на Балабановата къща. След няколко встъпителни думи Георги Генов, упълномощен от отсъстващия от града председател на Пловдивската регионална съюзна организация Красимир Касабов, предостави думата за приветствие и поздравления за 100 годишния юбилей на ССБ на зам. кмета на община Пловдив Пламен Панов, отговарящ по въпросите на културата, археологията и туризма. Поздравления поднесе и директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Елена Кантарева. На откриването присъстваха и Фиданка Кацарева – зам. кмет на р-н "Централен", Донка Аргирова – н-к отдел ХУСУ в дирекция "Социално подпомагане", членове на Лайьнс  клуб "Филипополис" заедно с президента им Пепа Павлова, журналисти и граждани.

В продължение на 10 дни – от 21 до 31 юли – участващите в изложбата съюзни членове на Пловдивската регионална организация на слепите имаха чудесната възможност да покажат на пловдивчани и гостите на града плодовете на своя труд, майсторство и креативен дух. Свои картини представиха Верка Уйлямсън от Пазарджик, Стамен Карамфил, Кета Петрова и Гергана Кисьова. Кета Петрова представи интересна стъклопис, а Гергана Кисьова, Румяна Каменска, Тотка Златанова и Елена Дулчева предизвикаха възхищението на посетителите със своите керамични произведения.

С особено внимание посетителите се спираха пред гоблените на Иванка Геновска от Белозем. Радка Христова изложи традиционните си изделия от макраме, а Милка Дечева, Мария Йорданова, Снежанка Кирчева и Ивана Ралова – ръчни плетива.

 

 


Дата - 28-07-2021
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция
Юбилей и традиция

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа