100 години променяме света за да бъде за всички
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

IN MEMORIAM: Почина Методи Андонов


 

На 21 септември ни напусна нашият дългогодишен колега Методи Андонов.

Роден на 18.04.1945 г. в гр. Станке Димитров (Дупница). Завършва основното си образование в училище за слепи деца "Николай Островски" гр. Варна и средно образование във Вечерната гимназия в град Варна през 1968 г.

Той постъпва на работа на 12.09.1964 г. в ПП "Успех" Варна. Бил е председател на цехова първична организация и профкомитет, член на заводското ръководство на първичната организация, член на заводския профкомитет, член на стопанския съвет към предприятието, член на бюрото на районния съвет, председател на читалище "Пиер Вилей".

Сътезател по лека атлетика и ролбал. Участва в първото европейско първенство по ролбал в Полша. Отбора печели второ място и състезателите са наградени със сребърни медали. Участва и във второ европейско първенство по ролбал, което се провежда 1981г. в ГФР.

Носител на златен медал от съюзно първенство по ролбал в гр. Пловдив, сребърни и бронзови медали от съюзни републикански първенства по лека атлетика и ролбал.

Член на ЦС на ССБ от 1994 г., пълномощник на Общото събрание на пълномощниците на ССБ, член на УС на ССБ през 2000-2020 г. Председател на РО Варна от 1994 г.

 

Поклон пред памета му!

 Дата - 30-09-2021

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа