100 години променяме света за да бъде за всички
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Юбилей на лъчезарната Карамфила Янкулова


 

На 30 април 2022 г. в ТО на слепите гр. Петрич отбелязаха 70 годишен юбилей на председателката Карамфила Янкулова, който не се състоя на нейната рождена дата, поради пандемията на КОВИД и ограничителните мерки.

Въпреки почивният ден, всички институции в града и приятели от сродни неправителствени организации се включиха в милото тържество.

Юбилярката получи поздравления лично от кмета на град Петрич г-н Бръчков, който неколкократно подчерта в изказването си, че г-жа Янкулова и организацията на слепите са гордост за града, от зам. кмета по хуманитарни дейности в общината Нина Попова и експерта по социални дейности г-н Коларов, получи много цветя, подаръци и ваучери за 300 лв.

От името на ССБ и бе връчено най-високото отличие – статуетка "Хуманитатис кауза" лично от председателя на РО Благоевград Борислав Лазаров.

Поздравления и множества подаръци получи и от незрящите приятели от ТО на слепите гр. Струмица Северна Македония.

Председателя на съсъдбениците ни от Струмица Горан Мичев си беше довел своя оркестър за да уважи юбилярката, поетесата Катя Киряново подари книги на всички присъстващи, а на Карамфила Янкулова специално стихотворение.

Председателите на различни клубове и НПО в града също поздравиха юбилярката и изтъкнаха нейния принос за хората с увреждания в града.

Местната телевизия "БАЦ" направи специално юбилейно предаване.

Тържеството продължи с богата трапеза, огромна торта, мелнишко вино, смях, веселие и македонски ритми.

 

Борислав ЛАЗАРОВ

 


Дата - 15-05-2022

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа