100 години променяме света за да бъде за всички
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

ПАРТНЬОРСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ. ШАХ И МАТ НА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО.


 

На 14 октомври 2022 г. Съюза на слепите в България (ССБ) и търговската верига Billa България проведоха приятелска шахматна среща на представителните отбори на двете организации. Тя беше посветена на Международния ден на белия бастун - 15 октомври.

Състезанието се проведе в две срещи с разменени фигури, всяка с времетраене по два часа. Отборите бяха в състав:

 

Първа дъска

 

Цветомир Мильовски - анализатор конкуренция Billa България;

 

Расим Низам - капитан на националния отбор на ССБ. Световен шампион през 2004 г. в Испания. Завоювал бронзови медали на Световните първенства през 2002 г. в Истанбул и 2015 г. в Южна Корея. Многократен шампион на България за хора със зрителни увреждания и носител на призови отличия от много международни турнири.

 

Втора дъска

 

Явор Дашовски - младши инфо мениджър Billa България;

 

Петко Пътев - член на националния отбор на ССБ. Активно спортуващ шахмат повече от 50 години. Завоювал много призови места в национални и международни турнири.

 

Трета дъска

 

Георги Георгиев - ръководител склад Billa България;

 

Тодор Георгиев - най-младият член на националния отбор на ССБ и служител на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и лица със сензорни, физически и множество увреждания - гр. Габрово.

 

Четвърта дъска

 

Стоян Тачев - координатор корпоративна социална отговорност Billa България;

 

Борислав Лазаров - председател на Регионална организация Благоевград на ССБ и член на Управителния съвет на сдружението.

 

Васил Долапчиев - председател на ССБ, Стоян Тачев - представител на Billa България и Иван Янев - председател на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" откриха спортният празник и поднесоха приветствие към състезатели и гости.

Шахматният турнир протече в приятелска атмосфера и завърши с 8:0 след много спортни емоции в полза на представителния отбор на Съюза на слепите в България. Единственият победител беше хумаността, корпоративната социална отговорност и стремежът да допринесем за развитието на едно по-добро общество, в което да живеем заедно, приемайки различията си.

Участниците в състезанието обмениха идеи за бъдещо сътрудничество в областта на спорта и положиха началото на нови сфери на партньорство между двете организации.

 

 


Дата - 24-10-2022
ПАРТНЬОРСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ. ШАХ И МАТ НА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО.
ПАРТНЬОРСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ. ШАХ И МАТ НА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО.

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа