100 години променяме света за да бъде за всички
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ


 

От 1 до 3 септември 2023 г., в гр. Обзор ще се проведе Фестивал "Изкуството и спорта – мостове за партньорство" с различни културни и спортни изяви, финансиран от Агенцията за хората с увреждания.

Събитието се организира от Национална федерация на работодателите на инвалиди, Съюз на слепите в България, Съюз на инвалидите в България и Съюз на глухите в България.

Целта е да се представят по интересен и достъпен начин способностите на хората с увреждания като участници в три концерта, спортни турнири по шахмат, тенис на маса, състезание по колоездене с тандем, бадминтон, шоудаун (тенис на маса за незрящи), художествена работилница "Мост между сетивата" – интерактивна сесия "Рисувай без зрение". С предвидените дейности ще се повиши и информираността в местната общност за талантите и възможностите на хората с увреждания, чрез представяне и демонстриране на техните умения и дарби в областта на изкуството и спорта. Подобни изяви с активното участие на хората с увреждания променят обществените нагласи и поставят техните проблеми в центъра на общественото внимание.

Очакваме фестивалът да премине при голям интерес пред местната общност и гостите на града.

Откриването ще се състои на 1 септември от 18.30 часа в амфитеатъра на гр. Обзор.

 

Вход: свободен.

 

От организаторите

 


Дата - 28-08-2023

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа