Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Турнир по Шахмат в Монтана


 

Спорт, традиция, интеграция

Регионалната организация на Съюза на слепите в гр. Монтана активно работи за развитието на спорта за незрящи. На 31.08 - 01.09.2015 г. тя организира шестият турнир по шахмат с финансовата подкрепа на общината. В него взеха участие отборите на домакините и състезатели от София, Перник, Благоевград, Кюстендил и Пловдив.
Турнирът премина под патронажа на г-н Златко Живков - кмет на града, който откри спортното събитие и на финала награди победителите. Гост на станалият традиционен турнир беше председателят на ССБ - В. Долапчиев. Той приветства участниците и им пожела успехи. След оспорвани игри и високо спортно майсторство победители станаха отборите на:

1 място - РСО-Пловдив
2 място - РСО-Благоевград
3 място - РСО Монтана

На закриването на състезанието г-н Златко Живков обеща, че и в бъдеще община Монтана ще подкрепя безрезервно инициативите на нашата организация и ще полага усилия за решаване на проблемите по достъпността на архитектурната среда, трудовата заетост и социалното включване на хората със зрителни увреждания.

 

 


Дата - 03-09-2015
Турнир по Шахмат в Монтана
Турнир по Шахмат в Монтана
Турнир по Шахмат в Монтана
Турнир по Шахмат в Монтана

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа