Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Благотворителен концерт в Кърджали


 

Нека има светлина и любов

На 23.09.2015 г. в комплекс "Меаца" гр. Кърджали, Регионалната организация на Съюза на слепите в България организира благотворителен концерт под надслов: "Нека има светлина и любов". От продадените билети и дарения бяха събрани над 1500 лв., които ще бъдат използвани за осигуряване на помощно технически средства за членовете на сдружението. Скъпи гости подкрепили инициативата бяха: кметът на Кърджали инж. Хасан Азиз, секретарят на общината Сезгин Бекир, директора на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Нермин Мехмед, представители на Съюза на слепите в България - председателя на Контролния съвет Емил Узунов и председателя на Столичната организация Асен Алтънов.
Г-жа Шукран Исмаил - председател на Регионалната организация на сдружението, изрази надеждата на незрящите, че с подкрепата на държавата и общината условията за пълноценната интеграция на хората със зрителни увреждания в обществото, постоянно ще се подобрява. Тя благодари на кмета на града, представителите на институциите, местния бизнес, медиите и своите съграждани за подкрепата на каузата за социално включване на хората с нарушено зрение. Г- н Хасан Азис приветства участниците в благотворителния концерт и зрителите и заяви, че община Кърджали и в бъдеще ще оказва безрезервна помощ за развитие на социалните услуги за незрящи, подобряването на достъпността на архитектурната среда и осигуряването на финансови средства за организиране на техните културни, спортни и др. изяви. В концерта взеха участие популярния певец Орхан Мурад, гостите от Столичната организация на Съюза на слепите в България - вокално инструментална група "Веселите момчета", Деси Иванова, Нено Илиев, Митко Захариев, Валя Неделчева и известните и обичани кърджалийски изпълнители и музиканти Мустафа и Метин.
Кулминацията на събитието беше, когато заедно с Орхан Мурад всички присъстващи запяха песента на Емил Димитров "Ако си дал…".
Местните печатни и електронни медии отразиха широко това събитие.

 


Дата - 23-09-2015
Благотворителен концерт в Кърджали

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа