Мисията на Съюза на слепите в България е защита на човешките, гражданските, социалните, икономическите и други права на хората със зрителни увреждания
English
 
Промени цвета:
Размер на шрифта: 
Европейски съюз

Новини

Вече пазаруваме сами в "Билла"


 

През м. октомври тази година популярната търговска верига "Билла" отбелязва 15-годишнината си на българския пазар.

От появата си в България през 2000 година до днес, популярността на магазините "Билла" не престава да расте, както сред клиентите, така и в класациите на българските работодатели, където е сред десетте компании, осигурили най-много работни места. В момента мрежата обхваща по-голямата част от страната, като включва 92 търговски обекта и около 4000 служители, работещи в тях.

Освен в България, търговската верига е популярна и в Румъния, Русия, Украина, Хърватска, Чехия, Словакия и Австрия, където се намира и седалището й.

Една от най-новите инициативи на "Билла" е свързана непосредствено с качественото обслужване на клиентите, и по-специално на хората с нарушено зрение.

За целта целият персонал е преминал специален инструктаж, като е ползвана издадената от ССБ брошура "Когато сте с хора без зрение". По този начин, всеки незрящ без придружител, прекрачил вратите на всеки от търговските обекти в страната ще бъде асистиран при пазаруването си. Лицето от персонала е длъжно да информира незрящия клиент за всички текущи промоции и да му съдейства при избора на стоките. Асистенцията включва времето от влизането на незрящия в магазина, до заплащането на каса, като при необходимост асистентът е задължен да извика такси и да настани клиента в превозното средство.

Услугата работи от края на м. юли.

 


Дата - 30-10-2015

Всички права запазени © 2006 Съюз на слепите в България

Дизайн и поддръжка Дот Медиа